Transformers týdeník 13-17/2016

Jsou za námi další týdny a tedy pro vás máme souhrn informací, které se staly ve světě Transformers.

Novinky seriál:

Psal se 22. duben 1996, když na televizní obrazovky vstoupila nová Transformers série Beast Wars. Pro Transformers vesmír to bylo něco úplně nového, protože doteď mohli fanoušci znát podobu Transformerů, kteří se transformovali do aut, či letadel. Zatímco v Beast Wars měly všechny postavy ryze zvířecí podobu. V Generation 1 se ve třetí sérii sice objevila nová rasa Predaconi a jejich Combiner Predaking, ale to byl jenom začátek.

Když tedy v roce 1996 přišel nový seriál, nebyl tak úplně veřejností přijat. Byl to sice první Transformers seriál natočen pomocí počítačové grafiky, což se bohužel podepsalo na vzhledu prostředí (holá krajina s pár stromy). Kromě již zmíněných Predaconů, pod velením Megatrona, ovšem přibyla i nová rasa Maximalové, které vedl Optimus Primal. Optimus byl ale dalším zklamáním pro fanoušky, protože se nějak nesmířili s tím, že měl podobu gorily.

I přes všechna úskalí si přece jenom svůj obdiv seriál získal a mohlo tak vzniknout přímé pokračování Beast Machines, a následně pak japonské série Beast Wars II. a Neo, které nemají však dějovou spojitost s původním seriálem.

Letos tomu je tomu 20 let, co se seriál začal vysílat a obliba zvířecích módu v Transformers je stále ještě aktuální, příkladem může být Transfomers Prime, nebo Robots in Disguise (i když to jsou všechno Decepticoni, ale budiž.)

Nejočekávanější projekt, na který všichni čekáme, přichází s novými informacemi. Řeč je o Machinima’s Transformers: Combiner Wars.

Podle posledních zpráv, které vyplynuly z dubnového konference MIPTV ve Francii, by měl mít projekt osm epizod a přijít by měl v červenci. Děj se bude odehrávat 40 let po velké válce na Zemi. Nacházíme se na Cybertronu, kde momentálně vládne triumvirát a kam přichází nová hrozba v podobně starověké technologie, která umožňuje Transformerům spojit se do jedné masivní nebezpečné formy do Combinera. Kdo se tomuto nebezpečí postaví, aby zajistil křehký mír?

Na konferenci bylo rovněž zmíněno, že tento seriál bude zaměřen na dospělé publikum. Zahraniční stránky přinesly už i některé obrázky a na jednom z nich se objevila Windblade. Tu sice můžete znát ze seriálu Robots in Disguise, ale poprvé se objevila v komiksech, jako členka rasy Caminus, která má moc mluvit s Titány a v komiksech Combiner Wars má velice důležitou roly, je tedy jasné, že nemůže v Machinima’s chybět.

TF-Machinima Machinima-Transformers-Combiner-Wars2 Machinima-Transformers-Combiner-Wars1

Novinky komiksy:

Ještě než se stal znova Driftem a bojoval na straně Autobotů, jmenoval se Deadlock a zabíjel pro Decepticony. Právě o něm vychází krátký japonský komiks, který je dodáván s figurkou Deadlocka od Takary. Deadlockův příběh nebyl zatím v žádném komikse zaznamenán celý, takže uvidíme jaký osud mu Takara připravila.

TF-Deadlock-Comic

A ještě něco málo o Driftovi, který je nedílnou součástí Lost Light v komiksech Transformers More than Meets the Eye. Ten od čísla 51 dostal od svých autorů nový design, společně s Ratchetem, který se zde inspiruje designem ze seriálu Prime.

TF-Drift TF-Ratchet

Novinky hudba:

Hasbro v únoru přineslo zprávy o tom, že se chystá vydat Transformers hudební album s názvem „Transformers Roll Out“. Nyní už je album, na kterém se podílelo několik umělců, dostupné veřejnosti. Na albu naleznete 10 písní, které jsou inspirované Transformers.

Novinky figurky:

Prime 1 studio na svém Instagramu zveřejnilo obrázky svých nadcházejících projektů. Jedná se o G1 Megatrona a Movie Jazze, zatím máme k dispozici jenom náhledy, uvidíme, jak budou nakonec sošky vypadat.

Prime-1-MegatronPrime1-Jazz

Combiner Wars jsou v plném proudu, vycházejí další a další figurky, které můžete kombinovat a vytvořit z nich různé Combiners. Novinkou, kterou si před nějakou dobou odsouhlasovali fanoušci je Combiner Victorion, který se na rozdíl od ostatních Combiners skládá z ryze samých fembotek. Na níže uvedeném videu se můžete podívat na vznik Victoriona.

Novinky ostatní:

Frank Welker, říká Vám to jméno něco? Aby ne, jedná se přece o dabéra Megatrona a nejen jeho, tento úžasný dabér namluvil hned několik stovek postav za celou svoji Transformers kariéru. Ovšem Welker se věnuje i jiným projektům, ale jeho díla znají spíše zahraničních fanoušci v originále namluvil například Freda ze Scooby Doo. Známý je ovšem i tím, že dabuje zvířecí hlasy, např. ve Lvím králi, „namluvil“ lví řev a mnoho dalších. Není se proto čemu divit, že letos získal zaslouženě prestižní cenu Emmy za celoživotní dílo. I my mu gratulujeme a přejeme ještě spoustu úspěšných let.

Frank-Welker

A  na závěr pro Vás máme ještě jedno umělecké dílo jehož autorem je Ken Christiansen. V Americe se blíží termín neočekávanějšího setkání všech fanoušků s názvem Botcon. Ken Christiansen, který pracoval mimo jiné i na postavách v Transformers hrách, nemůže na Botconu chybět, a proto odhalil pro veřejnost jedno ze svých děl, na kterém můžete vidět Optima Prima a Elitu-1 v mileneckém objetí.

Ken-Christiansen-Botcon-Print