Transformers týdeník 7,8/2015

Jsou za námi další dva týdny a my pro vás tedy máme souhrn informací, které se za poslední týdny staly ve světě Transformers.

Novinky film:

ILM zveřejnilo video, které nás zavede do zákulisí tvorby Lockdownovy lodě Knightship z Age of Extinciton.

Novinky ostatní:

V lednu nám Prime 1 studio ukázalo část své nové sošky Drifta. Nyní již pro vás máme kompletní verzi sošky Drifta z Age of Extinction, která je opravdu detailně provedena. Prodávat by se měla na konci roku 2015.

Priem1StudioDrift (1) Priem1StudioDrift (2) Priem1StudioDrift (3)

Dětské muzeum v Indianapolis se podělilo o pár náhledů, jak bude vypadat výstava, která se bude otevírat 7. března. Výstava se pořádá na oslavu 30. výročí Transformers a předvede zde historii těchto figurek. Součástí výstavy, která se koná se spoluprací Hasbra, bude i 10 stop vysoká socha Optima z Age of Extiction, fan Transformers kostýmy, a design area, kde se představí klíčové fáze v oblasti navrhování figurek.

TFmuzem (1) TFmuzem (2) TFmuzem (3) TFmuzem (4)

Novinky figurky:

Stejně jako Hasbro i Takara vydává Transfomers figurky, které ovšem vypadají trochu jinak. U některých se může jednat o trochu jinou barvu, než má figurka od Hasbra, více detailů, nebo je například Takara známa tím, že jejich figurky mají vždy navíc zbraně, které se mohou dále transformovat. Nyní vám tu představíme figurky fembotek z Generation 1 od obou společností a vy si je tak můžete porovnat a říci, která verze se vám více líbí.

Hasbro verze je vlevo, Takara verze je vpravo.

TFhasbrovstakara (1) TFhasbrovstakara (2) TFhasbrovstakara (3) TFhasbrovstakara (4)

Novinky komiksy:

Vy, co sledujete Transformers seriály a čtete komiksy, jste si jistě už všimli, že ženských Transformers postav je v nich velice málo. Poprvé jsme se s fembotkami setkali v Generation 1, kde je reprezentovala Elita – 1, jako přítelkyně Optima, se svojí malou skupinou bojovnic. Od 3. série G1 jsme se setkávali s Arcee, která se tradičně objevuje v seriálech do dneška, postupně nám však fembotky přibývají, jak už v seriálech, tak i v komiksech. Příklad může být nová postava Windblade, která vznikla díky fan projektu a již jí vyšel vlastní čtyřdílný komiks a její postava se zařadila do pokračující série Robots in Disguise. Stejně tak se objevila i další nová postava Nautica, která je součástí Megatronovy posádky na Lost Light v More than Meets the Eye. Nyní nám tvůrci odhalili novou fembotku, která by se nám měla představit v dalších komiksech.

Jedná se o the Mistress of Flame, významnou postavu Camianské společnosti. Je tu možnost, že nová postava bude mít hodně společného právě s Windblade, která nepochází ze Cybertronu, ale z kolonie Cybertroňanů, kteří se usadili na jiné planetě. Na níže uvedeném obrázku si můžete všimnout, že v rukou třímá kladivo, je tu tedy určitá podobnost se Solus Prime, kterou můžete znát ze seriálu Prime. Zda půjde o kladnou nebo zápornou postavu není jasné. Jak však říká její tvůrce: „Oheň může být stejně nebezpečný, jako užitečný a víra Camienů je žhavější, než si který Cybertroňan uvědomuje.“

tfcwmistressofflame