Transformers týdeník 5,6/2015

Jsou za námi další dva týdny a my pro vás tedy máme souhrn informací, které se za poslední týdny staly ve světě Transformers.

Novinky festivaly:

Účastníci Comiconu 2015 v Texasu budou mít letos v srpnu skvělou příležitost setkat se rovnou se dvěma Transformers legendami. Kromě Petera Cullena alias Optimus Prime se na Comiconu objeví i Frank Welker alias Megatron (G1) či Galvatron (Age of Extinction). Zejména pro zahraniční fanoušky, kteří to mají do Texasu blíže, je to ohromná příležitost, už jenom z toho důvodu, že Frank Welker se na rozdíl od Petera Cullena na conech běžně neobjevuje. Sám Peter Cullen se letos zúčastní i TFconu v Torrontu, který by měl proběhnout někdy v červenci 2015.

Novinky ostatní:

Po úspěchu prvního Bayova filmu Transformers v roce 2007 spolupracovalo Hasbro s filmovými ateliéry po celém světě, aby přeneslo všechny vaše oblíbené „dětské“ figurky do televize. Jak víte, Hasbro má pod palcem i další trháky, jako Bitevní loď, G. I. Joe a další. A tak se stalo, že některé zahraniční stránky již objevily další film a případné figurky, které by mohly vyjít v distribuci Hasbra.

Gobots (dá se říci rivalové Transformers), jsou nyní majetkem Hasbra, které koupilo práva od Tonka, původních tvůrců. Ke konci ledna navíc Hasbro zažádalo o novou Go-Bots ochranou známku v kategorii „distribuce filmů“, „probíhající televizní programy“ a „hračky, hry, jmenovitě figurky vozidel s příslušenstvím“.

Jak seriál Gobots vypadal, se můžete nyní podívat níže.

Novinky seriály:

Transformes Animated je určitě po Generation 1 druhým nejoblíbenějším Transformers seriálem. Jeho ukončení bylo pro mnoho fanoušků velkým zklamáním. S přicházejícími dalšími seriály, jako byl Prime, nebo připravovaní Robots in Disguise už naděje na to, že by se mohlo s Animated pokračovat, vyhasla úplně.

Pokračování se však nakonec seriál dočkal, kromě krátkého komiksu vyšly i dvě knihy Transformers: Animated The AllSpark Almanac. Hlavně druhý díl Almanacu obsahoval i popisky čtvrté série, která byla nakonec zrušena. Nyní přichází v pořadí už třetí Almanac, který vlastně spojuje oba dva dohromady s názvem. Transformers: Animated The Complete AllSpark Almanac. Kromě nového přebalu je kniha doplněná o Allspark ročenku, která byla sestavena pro Transformers Collectors‘ Club magazine a hlavně nových 10 stran, které nám mají odhalit více o 4. sérii. Kniha bude k dispozici již 18. února, bohužel jenom v angličtině, ale jistě i tak potěší všechny fanoušky.

The-Complete-AllSpark-Almanac-cover---Marcelo-Matere-

Novinky figurky:

S Bumblebeem se roztrhnul pytel, zahraniční stránky odhalily další fotografie Masterpiece Generation 2 Bumblebee, se kterými přišel Japonský Amazon.

Masterpiece Generation 2 Bumblebee  (2)Masterpiece Generation 2 Bumblebee  (3)Masterpiece Generation 2 Bumblebee  (1)

Kre-O pustilo do světa novou reklamu na figurky ze série Kre-O Battlechangers.

Kromě Optima jedoucího na Grimlockovi, vytvořilo Prime 1 Studio i další verzi Optima. Při pohledu na fotografie si jistě vzpomenete, že takto Optimus pózoval na plakátech k Age of Extinction. Prime 1 Studio sošku vystavuje na zimním Wonder Festival v Japonsku. Zda bude i tento kousek k mání a za jakou cenu, zatím není jasné.

Prime1Studio_Optimus (1) Prime1Studio_Optimus (2) Prime1Studio_Optimus (3)

Kromě nového Optima, Prime 1 Studio na Wonder Festival vystavovalo i Galvatrona. Jak můžete vidět, soška je zatím v nenalakovaném fázi, snad nám tedy Prime 1 Studio v blízké době představí Galvatrona již kompletního.

Prime1Studio_Galvatron (1)  Prime1Studio_Galvatron (3)Prime1Studio_Galvatron (2)