Transformers týdeník 32,33/2014

Jsou za námi další dva týdny a my pro vás tedy máme souhrn informací, které se za poslední týdny staly ve světě Transformers.

Novinky z filmu:

Box Office Mojo informoval, že Age of Extinction překročil celosvětovou hranici 1 miliardy dolarů. Stal se tak druhým Transformers filmem, kterému se to podařilo, tím prvním byl Dark of the Moon. Age of Extinction se nyní drží na 19. místě žebříčku filmů s největšími tržbami.

V Japonsku právě vychází Transformers: Lost Age (japonská verze Age of Extinction). A Japan Times publikovali článek, kde režisér Michael Bay mluví o Autobotovi Driftovi.

„Dáte středověkého rytíře před kameru a vypadá to zastarale,“ říká Bay. „Ale u samuraje, i když víme, že je historický, máme přece jen dojem, že je moderní.“ „Když se podíváte na nějaké staré japonské filmy se samuraji, můžete si je představit jako roboty,“ pokračuje. „Vypadají… jednoduše, mechanicky a prakticky.“

Diskuze ohledně toho, zda se Michael Bay ujme režie dalšího Transformers filmu, pokračují. Sám Bay říká, že by rád pracoval na nových projektech. V rozpracovaných má horor Ouija a sci-fi thriller Almanach. Bay podle všeho pracuje ještě na zatím neznámém televizním projektu. Paramount Pictures prodloužil Bayovi smlouvu o další tři roky, ovšem není jisté, jakou roli bude hrát v budoucnosti Transformers.

Pokud jste fanoušci mangy, tak vás možná zaujme tato zpráva. Jako součást reklamní kampaně k Transformers: Lost Age, vydává Japonsko Transformers mangu. Ta rekapituluje první tři celovečerní filmy a je nyní k dispozici pro mobilní aplikace iOS nebo Android.

Transformers-Manga

Novinky figurky:

Nikko RC již do prodeje uvedla své výrobky z řady Transformers. Auta na dálkové ovládání, která se částečně transformují, již můžete nalézt i na našem trhu. Zatím je k dispozici Optimus Prime a Bumblebee. Drift, který má podobu vrtulníku, se zřejmě transformovat nedá, ale i toho už u nás můžete nalézt.

TFNikkoRC2 TFNikkoRC1

 

 

 

 

Novinky ostatní:

Všichni si určitě hned vybaví instrumentální hudbu ze seriálu Transformes Prime od Briana Tylera, ale vzpomenete si ještě na instrumentální hudbu z Generation 1? Ta totiž nebyla nikdy oficiálně vydaná, problémem byla licenční práva, kdy se hudba objevovala i v jiných show a ne všechny patřily pod Hasbro. Nejnovější projekt si ale klade za cíl tuto hudbu z G1 obnovit a zajistit ji v nejlepší možné kvalitě.

Zdá se to jako mravenčí práce projet přes 2000 hodin audio nahrávek, aby se vám podařilo vytáhnout 30 minut hudby v sekundových intervalech. Jak taková práce vypadá, se můžete podívat níže, přitom si můžete i zavzpomínat.